- Werkwijze -

Als beëdigd buitengewoon ambtenaar van de gemeente Brummen mag ik allereerst voor deze prachtige gemeente huwelijken en partnerschapsregistraties sluiten.

 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een huwelijk te voltrekken in iedere andere gemeente van Nederland en daarbuiten. Hiervoor is een benoeming voor één dag door desbetreffende gemeente noodzakelijk. Deze aanvraag regelen we samen.

Willen jullie op een bijzondere locatie trouwen die door de gemeente niet wordt erkend als trouw locatie, overweeg dan ook eens een ceremoniële huwelijksvoltrekking. Ook daarvoor ben je bij mij aan het juiste adres.


Hieronder lees je meer over mijn werkwijze.


oriënterend gesprek

Wanneer jullie het gevoel hebben dat ik weleens de juiste trouwambtenaar voor jullie zou kunnen zijn, neem dan contact op om een kennismakingsafspraak in te plannen.

Tijdens dit gesprek vertel ik één en ander over mijn werkwijze en hoor ik natuurlijk graag jullie verhaal. 


Jullie wensen - jullie verhaal

Mochten jullie besluiten dat ik op de grote dag jullie verhaal mag vertolken, plannen we een tweede gesprek in, bij voorkeur bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek vraag ik jullie het spreekwoordelijke hemd van het lijf en mogen jullie mij ook van alles vragen. Voorafgaand aan dit gesprek heb ik jullie al het nodige huiswerk toegestuurd, zodat ik jullie echt goed kan leren kennen.

Informatie die ik zoal wil weten, is:

  • Allereerst & vooral natuurlijk jullie verhaal: Wie zijn jullie, hoe hebben jullie een relatie gekregen en wat maakt dat jullie deze relatie willen formaliseren middels een huwelijk of geregistreerd partnerschap?
  • Hoe ziet de grote dag eruit? Is er al een dagindeling bekend?
  • Wat zijn jullie wensen en ideeën?
  • Wat moet ik beslist noemen? En wat juist niet?
  • Mag ik contact opnemen met familie en vrienden om een nog beter beeld van jullie te krijgen?
  • Willen jullie persoonlijke geloften naar elkaar uitspreken? of iemand anders laten spreken?
  • Wanneer er kinderen bij de ceremonie aanwezig zijn, is er nog een speciale rol voor hen weggelegd?

Mijn kracht is mijn creativiteit. Ik zet graag net een stapje meer en heb veel leuke & bijzondere ideeën om jullie ceremonie speciaal te maken.

 

Na ons gesprek neem ik desgewenst contact op met naaste familie of vrienden voor een leuke inbreng. Dit levert soms enorm leuke, hilarische, ontroerende en verrassende verhalen op. Daarna ga ik aan de slag en werk ik alles uit tot een mooi verhaal, Jullie verhaal. 


De aanloop naar de grote dag

Kort voor de grote dag hebben wij nog een keer contact met elkaar om de laatste details door te spreken. Hiermee wordt vaak één van de laatste vinkjes van de To-do-lijst afgestreept; een zucht van verlichting volgt. Nu lekker alles loslaten en genieten van wat komen gaat. 

D-Day - wedding bells are ringing

De dag waar jullie al zo lang naar uitkijken is aangebroken! Terwijl jullie je klaarmaken, arriveer ik ruim van te voren en leg ik mijn spullen klaar. Na een kritische check kom ik graag even bij jullie kijken en doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie op een ontspannen manier kunnen genieten. Want hier draait het uiteindelijk allemaal om: Het is jullie dag! 

Laat het over je heen komen…pink een traantje weg, geniet en lach……

 Ik ben lid van: